Les utdrag fra May Lis’ nye krimserie

7. juli er May Lis Ruus’ nye spenningsserie i salg! Alle mine barn, kom hjem er første krimroman om Lise Lotte Mehl – barnevernspedagogen som stadig trekkes inn i bergenspolitiets saker ..

En sen ettermiddag sitter en fireåring alene i barnehagen og fingermaler på veggen. Han tegner en familie og et hus. Men rødfargen er ikke maling. Det er blod som stammer fra barnehageassistenten som ligger livløs på gulvet ved siden av ham. Da han blir funnet, er hans to yngre søstre som sunket i jorden, og politiet i Bergen frykter at de er blitt bortført.

Lise Lotte Mehl er barnevernspedagog og jobber som familiekonsulent, blant annet for fosterhjemmet til søskenflokken. Etter at Lise Lottes ektemann ble fengslet og dømt i en alvorlig straffesak, har hun kjempet seg tilbake til et normalt liv. Men da det viser seg en sammenheng mellom de to sakene, truer fortiden med å innhente henne …

Et annet sted forsøker en hardt prøvet mor å finne tilbake til sine barn. Alt hun ønsker, er å samle familien sin og gjøre den hel – én gang for alle.

Wow! May Lis har klart det igjen! Spenning fra første til siste side og overraskende vendinger.

Hanne Giljarhus, serieleser

FRITTSTÅENDE BØKER

Alle bøkene i serien Lise Lotte Mehl er frittstående og kan leses uavhengig av hverandre, men sammen utgjør de en kronologisk helhet. Første bok er i salg 7. juli. Andre bok kommer 15. september, mens bok 3 er i salg 17. november. Fjerde bok kommer i 2024.

En historie som tatt ifra virkeligheten. Jeg levde meg helt inn i boka og klarte nesten ikke å legge den fra meg. Terningkast 6!

May Kristin Opdahl, bokelsker

UTDRAG FRA ALLE MINE BARN, KOM HJEM

Hun hørte stemmene fra garderoben, og kjente en rus av adrenalin fylle hjernen.

Guttestemmen var lys og høy, og krevende. En bestemt, liten gutt. Han snakket ikke rent, enda han var fylt fire. Han sa at han ikke ville ha på seg kjeledressen, han ville at mamma skulle ta den på. Sutring fra en av jentene. Kvinnestemmen, som åpenbart tilhørte barnehageassistenten som var igjen med de tre siste barna, virket stresset mens hun tvang seg til å snakke med en korrekt, pedagogisk stemme. Overdrevet positiv.

Så ble det stille fra henne.

«Hallo?» kom det prøvende fra garderoben.

Kniven hadde hun gjemt mellom ryggen og bæremeisen, og hun holdt hånden på skaftet. Det ville trolig bli grisete, med blod utover alt. Hun skulle ha valgt noe annet enn kniv. Men det var enklest med kniv. Lett tilgjengelig, og lett å kvitte seg med etterpå.

«Hallo? Er det noen der?» gjentok den voksne stemmen.

Kvinnens skygge falt over gulvet.

«Hei! Jeg kommer for å hente mine barn hjem.» Lett og tilforlatelig stemme, som om det var helt naturlig at hun var her. Det var viktig. Hun kostet på seg et lite smil også.

Barnehageassistentens ansikt var like trillende rundt som munnen og øynene. Alt ved henne var rundt. Hun hadde til og med en rød bluse med hvite polkadotter. Som en klovn. Det kunstig svarte håret var satt opp i to topper på hver side av ørene. Hadde de vært litt lenger nede, ville hun lignet på prinsesse Leila, eller hva hun het. Leia, kanskje. Ja, det lød riktig.

«Eh … unnskyld, men hvem er du?» spurte prinsesse Leia nølende.

«Jeg er disse barnas mamma,» sa hun og stakk hånden bak på ryggen.

«Hvem er du? Hvor er …» Leia stivnet idet hun fikk øye på kniven.

«Jeg er barnas mamma, og nå skal vi hjem.»

«Herregud!» hvisket Leia.

Et raskt hugg gled inn i polkadottene inntil knivspissen møtte motstand.

Prinsesse Leia var sikkert ikke fylt 25 år engang, men beveget seg som en stiv åttiåring. I hvert fall etter det første knivstikket i magen, som ikke gikk langt inn engang.

«Hva … herregud …» Hendene la seg over magen, og deretter så hun ned på dem. Hun skrek da hun så blodet. Så rygget hun noen skritt, for å komme bort fra kniven som var rettet mot henne.

Feiging. Hun tenkte ikke engang på å beskytte barna.

Idet kniven skjøt frem igjen, traff prinsesse Leia Polkadotts bakhode dørkarmen, og øynene trillet oppover i skallen. Den tunge kroppen sank sammen, med hendene mot stikksåret. Så ble hun helt slapp.

Gutten så på hendelsen med store øyne. Han gikk mot henne med små, knyttede never. Hun skubbet ham vekk og så på jentene, som var tause av forskrekkelse.

«Kom nå, mine små. Nå skal vi hjem.»

Jeg hadde hjertet i halsen flere ganger. Timene gikk uten at jeg merket det.

Silje Brustuen, bokelsker

MAY LIS RUUS (f. 1968) er født og oppvokst i Bergen, og har arbeidet som webdesigner og grafisk designer før hun ble forfatter. Hun er utdannet i fagene arkeologi, psykologi og sosialantropologi, og har gått på kunstskole. Hun er kjent for seriene Nattmannens datter, PapirslottetTidløs og Blåmåne. Hun har også skrevet tobindsromanen De fremmede.