Julehilsener – julen 2023

Julen nærmer seg med stormskritt, og her har vi samlet koselige julehilsener, og kanskje noen gode tips, fra noen av forfatterne våre.

Det er dere lesere vi kan takke for at alle disse fantastiske historiene får komme til live. Senk skuldrene og pust dypt, så lover vi deg mange gode lesestunder neste år også. Her får du hilsener fra Frid Ingulstad, Karen Støylen, Martine Strømsnes, Anne Marie Meyer, Elin Callesen og Elisabeth Hammer
(klikk her for å lese Ellinor Rafaelsens julehilsen).

Frid Ingulstad

– forfatter av Sønnavind

Kjære alle mine trofaste lesere

Da jeg i dag så solen skinne fra skyfri himmel og glitre omkapp med nytente julelys ute, tenkte jeg at nå er mørketiden  snart over.

Den 22. desember snur solen, og vi går sakte, men sikkert en lysere tid i møte.

Jeg håper det blir fred i verden, og ønsker dere alle en riktig god jul og et lyst og godt nytt år. Tusen takk  for alle hyggelige hilsener gjennom året. Det setter jeg veldig stor pris på.

 Klem fra Frid!

Karen Støylen

– forfatter av Brenninger

Kjære leser,

Det kjennes litt rart å gå inn i juletiden uten å tilbringe tid i Holmsund. Men selv om ikke jeg er til stede denne gangen, feirer nok holmsundingene jul likevel, kjenner jeg dem rett. Kanskje har serien fått nye lesere? Jeg har blitt fortalt at noen har begynt å lese Brenninger på nytt, noe som gleder meg stort. For meg lever uansett Holmsund-universet videre, og hvem vet hvilke gjøremål Eir og de andre har, nå i julestria?

Selv har jeg ingen andre ambisjoner enn å lage surkål og lammerull, gå noen turer med Føn, og ellers ta på ullsokkene og la ovnen knitre.

Ønsker dere alle en rolig og minnerik jul!

– Karen på Støylen (Martin Baldysz)

Martine Strømsnes

– forfatter av Husmorskolen

Trenger du noen råd om hvordan du forbereder deg til de kommende festligheter?

Jeg har funnet frem gamle ukeblader i håp om gode råd og vink, og deler herved selve oppskriften på hvordan man blir ‘juleselskapets mest populære pike’:

1) Ettersom å være smart og prikkfritt kledd er den beste stimulans en kvinne kan få, er det ingen dum idé å holde generalprøve i kostyme dagen før selskapet.

2) Hvis ikke håret Deres er av den typen som er avgjort penest når det kommer direkte fra vaskebaljen, skal det vaskes og legges dagen før, og tilbringe natten i ly av et solid hårnett.

(…) det beste skjønnhetsmiddelet som finnes (…)


3) Sminke er en smakssak, men en halvtimes tur i frisk luft og en halvtimes fullstendig avslappelse i et mørkt rom er omtrent det beste skjønnhetsmiddel som finnes. Om De velger å tilføye en forsiktig omgang med svart og rødt, får selvtilliten den lille ekstra oppstiveren som er så viktig.

4) Send et strålende smil til Deres eget speilbilde, som sikkert er det mest vellykkede De har sett, og begi Dem i vei full av ønske og lyst til å more Dem.

5) Det nytter ikke å undres på om man får det moro. Tenk om alle skulle gjøre det, og bare bli stående passive og vente på at moroen skulle komme seilende ned fra taket. Man må bestemme seg for at man skal more seg og gå positivt inn for det.

6) Vær ikke forutinntatt mot noen. Husk at den unnselige mannen borte i hjørnet kan være den største kjernekaren av dem alle.

7) Har De vanskelig for å finne på noe å snakke om, er det lurt å lese dagens aviser ekstra grundig. Hos det annet kjønn, gjør det ofte vel så stor lykke at De dyrker kunsten å lytte. La ham bare prate i vei om seg og sitt, kom av og til med interesserte spørsmål, og se om han ikke storkoser seg. Og hygger han seg, så gjør De det også. Slikt er nemlig smittsomt.

Og med det ønsker jeg alle mine lesere en riktig god jul! Tusen takk for at dere leser Feriekolonien og Husmorskolen, og ser ut til å være like glad i 50-tallet som jeg er!

Juleklem fra Martine

Kilde: Alle Kvinners Jul 1939

Anne Marie Meyer

– forfatter av Nattsvermere

Kjære lesere

Julen gir oss muligheten til å stoppe opp og reflektere over de viktige tingene rundt oss – en tid hvor vi kan se tilbake på året som har gått, og forberede oss på året som kommer. 

Jeg vil spesielt takke alle dere som leser mine bøker.

Jeg er takknemlig og glad for den gode mottakelsen Nattsvermere har fått, og håper dere følger Aila og familien også i det nye året.

Med disse ordene vil jeg få ønske alle mine lesere en deilig jul og et godt nyttår!

Julehilsen fra Anne Marie

Elin Callesen

– forfatter av Drømmen om et annet liv

Kjære lesere!

Jeg vil ønske dere en riktig god jul og et godt nytt år!

Tusen takk for at dere leser Drømmen om et annet liv, og takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene som jeg har fått. Jeg setter virkelig pris på dem!

Desember er en travel tid, men også en tid fylt med stemning, hygge og forventning. For en gangs skyld er jeg ferdig med julegavene i god tid, og nå står de øvrige juleforberedelsene for tur. Mellom slagene blir det også tid til å skrive på historien min og gå på julemarked. Jeg har alltid vært glad i julen, og blir i julestemning bare jeg hører en julesang, eller ser noen snøfnugg.

Julaften skal feires hos min datter og svigersønn og to yngste barnebarn. Det gleder jeg meg til! Jeg ser også frem til late romjulsdager med lange familiefrokoster, spill, lek og moro.

Måtte julen bringe dere glede, fred og hyggelig samvær med dem dere er glad i!

Varme hilsener fra Elin

Elisabeth Hammer

– forfatter av Frostrose

Kjære leser!

Utenfor vinduet mitt er det i dag åtte kalde grader, og det ligger et tynt lag med snø over bakken. Juledekorasjoner lyser opp mørket, og får frosten på bakken til å glitre i alt fra sølv til gull, rødt og grønt. Snart blir det julekonserter, i kirke og på skole, og vi skal bake og lage fårerull. Vi har pyntet både inne og ute, med julelandsby, lys, en drøss med nisser, engler og noen forfrosne og lubne dompapper.

Jeg ser på julefilmer, jeg lytter til julesanger og julebøker, og selv om dagene fortsatt er ganske hektiske, er julestemningen godt på vei.

Men før jeg kan ta juleferie, har jeg noen sider å skrive. Jeg har nemlig ikke lagt fra meg pennen selv om siste bok i Frostrose er ute, og nye karakterer er allerede på vei ut i spennende eventyr. Jeg håper at dere har lyst til å slå følge med dem når tiden er inne.

Hvis du har Storytel, og har lyst til å lytte til en litt annerledes julehistorie, ble mitt bidrag til fjorårets Julestemning lagt ut den 8. desember. Historien heter Den magiske steinen, og leses av min dyktige kollega Christin Grilstad Prøis.

Jeg ønsker dere alle en gledelig jul og et riktig godt nytt år!

Elisabeth