Møt Nora og Hedvig på Løvøya

Nora, fra husmannsplassen Lyngen, og Hedvig som bor på herregården Falkensten.

Gleder du deg til å lese Elisabeth Hammers nye romanserie? I «Herregårdens hemmelighet» møter du mange spennende personligheter fra ulike samfunnslag. Elisabeth forteller her om noen av de viktigste personene du blir kjent med. Året er 1860, og vi befinner oss på vakre Løvøya utenfor Horten.

Tekst: Elisabeth Hammer

Nora bor på den vakre, lille husmannsplassen Lyngen sammen med familien og hunden Tass. De er fattige, men klarer seg akkurat på inntekten Nora har som tjenestepike på praktfulle Falkensten herregård. Hun setter familien over alt annet, og tar seg av dem på alle måter hun kan. Det ligger hemmeligheter i Noras fortid, som hun er uvitende om, og som bl.a. gjør at hun er svært mørkeredd.

Jonas er Noras storebror. Han har en stilling som kusk på Falkensten herregård, og arbeider hardt for å forsørge familien. Til tross for fattigdommen, har de det godt på Lyngen. Men da det kommer nye eiere på Falkensten, samtidig som Nora og Jonas havner i konflikt med en arrogant og skremmende offiser i marinen, endres alt for dem på den lille husmannsplassen.  

Hva skjer her, og hvem er det vi ser? Den som leser bok 3 får vite svaret!

Hedvig kommer flyttende til Falkensten herregård sammen med sine foreldre, og elsker å ri. Siden moren nekter henne å ri alene, sniker hun seg ut før grålysningen for å kunne galoppere fritt i de vakre skogene rundt Falkensten herregård. Hennes mor er en hard kvinne, både med tjenestefolket og Hedvig. Hun vil bruke sin vakre datter til å styrke sin posisjon i området, og tilbyr henne som ektefelle til de mest velstående ungkarene i omegn. Alle beilerne er eldre menn, og den rike, men motbydelige disponent Haavang, er den ivrigste. Hedvig har ikke noe hun skal ha sagt i valget av partner, og det blir ikke enklere for henne da hun stadig tar seg i å kaste lange blikk etter kusken – den kjekke Jonas fra husmannsplassen Lyngen.

Spenning fra start til slutt i et idyllisk miljø! Terningkast 5.

Tone Loeng, bokelsker
herregårdens hemmelighet

«Drøm deg bort til en fordums tid i Norges historie!»


Elisabeth Hammer – en av Norges mest leste forfattere – tar deg med langs barndommens stier på vakre Løvøya i «Herregårdens hemmelighet». I en forrykende fortelling om herskap og tjenere, kjærlighet og svik, får du oppleve livet på godt og vondt. 


Bli abonnent og få et vakkert halskjede med en søt medaljong! I medaljongen er det plass til et lite foto av noen eller noe du er glad i.

Serien er på 25 bøker.