Strikk Trines vikleskjerf

Nå kan du strikke deg et deilig vikleskjerf i halvpatent, som Trine Angelsen har designet for oss – perfekt til kjøligere dager fremover.

Oppskrift: Trine Angelsen

Karine i Trine Angelsens «Hverdagsengler» er også en ivrig strikker.

Dette er et lettstrikket og lunt skjerf. Kanskje til deg selv eller en du er glad i?

Du trenger:
Garn: 150 g Lys rosa nr 608 Puno Alpakkka fra Rauma garn (64% babyalpakka, 14% ekstra fin merino, 22% polyamid). 50 g = 110 m.

Pinne: nr. 5-7 = 10 cm glattstrikk.

Slik gjør du det:
Legg opp 30 m på pinne nr 6.

1.p.: (vrangen) strikk alle masker rett.

2.p.: (retten) strikk 1 r,  *1 vr, strikk 1 r i masken under neste m*. Strikk fra *-* ut pinnen.

Gjenta 1 og 2 p til arb måler ca 155 cm.

Fell av og sy endene sammen.

Trine Angelsen er opprinnelig fra Kabelvåg i Lofoten, men bor nå i Fauske i Norland med mann, hest og katt. Hennes første serie, «Havets datter», ble en 30 bøker lang suksess. Siden har seriene «Thea», «Hverdagsengler», «Breidablikk» og «Gullburet» gitt henne mange nye lesere.

Når Trine ikke er på ridetur, er det strikking som opptar henne. Fantasien hennes kommer til uttrykk i flotte strikkeplagg og selvkomponerte mønstre, som har blitt til flere strikkebøker.

Tusen takk, Trine!

«Hverdagsengler» 

De vakreste steder kan skjule de mørkeste hemmeligheter … Bli med til vakre Kjerringøy i Nordland i Trine Angelsens bestselgende serie! 

KJERRINGØY, 1850
Seksten år gamle Karine arbeider som taus hos familien Gotaas. Med lange dager og hardt arbeid finner hun glede i samværet med de andre tausene og drengen Thomas, som får hjertet til å banke litt ekstra. Men uhyggen lurer på handelsstedet. En dreng ble nylig funnet død i fjæra, og nå er det lenge siden noen har sett Hartvik, krambubetjenten. Så gjør Karine en grufull oppdagelse.

Serien er på 27 bøker.