Berit Elisabeth Sandviken

Berit Elisabeth Sandviken er født i Eidsvoll i 1948, og er utdannet hjelpepleier i barsel og spedbarnstell.

Foruten arbeid ved fødeavdeling, har Berit yrkeserfaring fra folkehøyskole og asylmottak, samt flere års hjelpearbeid i Kongo. Berit har skrevet to bøker med tema fra afrikansk kultur, og skriver spalten Smått i Eidsvoll Ullensaker blad.

Berit sysler gjerne med forskjellige formings- og håndarbeidsaktiviteter, og har hatt diverse utsmykningsoppdrag i vev og batikk.

Stormvinder ble lansert i 2010, og Berit vant Damms romankonkurranse i 2002, med serien Lassjenta. I 2014 kom hennes tredje serie, Ambrosia 1814.

Serier

4 kommentar(er).
 1. Storm:

  Kjære alle lesere av Stormvinder og Lassjenta.
  Det er litt vemodig og rart å tenke på at den aller siste boka i serien Stormvinder er like rundt hjørnet nå. Om bare noen få uker er det «slutt», men hledigvis går livet videre for oss, selv om en seriefortelling er forbi.
  Nå vil jeg takke alle dere som har lest bøkene mine for godt følge. Og for deg, som ikke har prøvd Lassjenta eller Stormvinder, – kanskje tida er inne nå?
  Jeg ønsker dere alle ei god og fredfylt julehelg og et godt og givende nytt lese-år.

  20. desember 2011 kl 13:21
 2. Storm:

  Hyggelig å få gode ord for skrivingen, så takk skal du ha for det.
  Og morsomt at du driver med slektsforskning. En facinerende, betagende hobby, som fort kan ta både nattesøvn og tid ifra en, ikke sant? Det er vel litt vanskeligere å finne fram via svenske kilder, pga språk og uttrykk, men du må ikke gi opp! Og lykke til med skrivingen.
  Drømmer kan bli til virkelighet,- det gjorde det for meg, men selv om det er både morsomt og spennende å skrive bøker, er det også en jobb. Et rikt arbeid, der du aldri kan telle timer, men det er verdt det!

  13. oktober 2011 kl 09:38
 3. Elin:

  Jeg synes bøkene deres er svært interessante å lese:) Jeg driver nå å leser bok nr.3. og serien er veldig spennende, spesielt liker jeg det at du har tatt med litt slektsgransking inn i bøkene. Gleder meg til å lese flere bøker i serien din:) Jeg er selv svært opptatt av slektsgransking og har undersøkt litt når det gjelder min egen slekt. Problemene har oppstått litt siden jeg har svensk slekt på tre kanter av familien. Så nå prøver jeg å finne ut litt av den svenske slekten, noe som også er spennende. Jeg elsker å lese og selv skrive, håper en dag å kunne gi ut noe av det jeg har skrevet. For utenom de to tingene vil jeg si å finne ut om slekta mi er en stor hobby for meg. Håper serien din blir veldig lang med mange bøker om Embjørg:)

  20. april 2011 kl 14:56
 4. Berit:

  Hei.
  Fikk lyst til å føye til litt her, siden dette skal være en slags presentasjon av meg, som forfatter. For etter at jeg begynte å skrive Lassjenta i 2002, har det store arbeidsrommet i kjelleren stått ubrukt. Veven står med renning på, og har ventet på meg lenge. Symaskinen hviler, når det ikke er lapping og for lange eller trange klær som trenger å fikses.
  Tidligere drev jeg også med batikk, og jeg har ikke kastet fargeposene, så kanskje jeg finner dem frem igjen en dag. Tøydokker og strømpeansikter er spennende. Å arbeide med tekstiler og farger opplever jeg som helsebringende og nesten like givende som det å skrive romaner.
  Iløpet av årene med skriving, har også slektsleiting blitt en stor og nesten besettende hobby. Kan sitte i timevis og leite på nettet etter aner, både i egen slekt og for andre, og mangt spennende dukker opp fra historiens mørke. Gripende historier glir inn i romanskrivinga, navn festes for ettertiden på boksidene mine.
  Og, ikke å forglemme, Jeg er jo bestemor til tre, og når jeg er sammen med dem, må alle andre interesser vike.
  Nå har jeg fortalt litt om meg.
  Kunne være hyggelig å høre litt hva dere leseree er opptatt av,- ved siden av lesingen.
  Venter dere på sommeren?
  Det gjør jeg.

  5. april 2011 kl 11:19

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *