I forrige måned la vi ut oppskriften på Frid Ingulstads nydelige kyllingsuppe, og i dag får du vite hemmeligheten bak denne fantastiske Kvikk Lunsj-kaka til forfatteren av Stina Saga!
Renate Josefsens favorittkake både smaker og ser lekker ut! Perfekt til store og små anledninger. Denne kommer garantert til å bli populær på kakebordet!
SLIK GJØR DU
Til kakebunnen trenger du:
- 600 gr sukker
- 4 egg
- 250 gr smeltet smør
- 450 gr mel
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 3 ts natron
- 6 dl kefir
- 6 ss kakao
Denne røra er stor og er egentlig til ei langpanneform, men jeg brukte ei rundform på 26 cm. Stekes på 180 g i ca 50 min.
Kaka har to typer fyll. Du kan velge å bruke begge, eller bare et av dem. Det blir mye sjokolade, så jeg pleier kun å bruke pisket krem med sjokoladebiter mellom lagene.
Fyll 1:
200 gr smør
500 gr melis
6 ts kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss kaffe
Fyll 2:
1 pk fløte piskes
3 pk kvikklunsj grovhakkes og blandes i fløten
Glasur:
200 gr smør og to kokesjokolader smeltes i vannbad
400 gr melis siktes i
2 egg
6 ss kaffe
Del bunnen i 3 og legg krem mellom lagene.
Trekkes med glasur. For å få glasuren glatt etter at den er smurt utover, drar jeg over den med en kniv som jeg dypper i varmt vann.
Del Kvikk Lunsj-ene slik at to og to staver henger sammen (bruk kniv, da blir snittet jevnest) og legg de rundt kaka. Jeg brukte 12 pk + 1 stav for å komme rundt. Dersom kakebunnen ikke er høy nok, så kutt sjokoladen nederst slik at den ikke stikker for langt opp.
Jeg forsøkte å lage et «sløyfebånd» av marsipan, men det var umulig å få festet godt nok rundt sjokoladen … Så da ble løsningen et silkebånd. Det er bare for pynten sin del, for sjokoladen henger fast i glasuren.
Pyntes med jordbær eller annen bær/frukt.
VEL BEKOMME!