Renates flotte Kvikk Lunsj-kake

I forrige måned la vi ut oppskriften på Frid Ingulstads nydelige kyllingsuppe, og i dag får du vite hemmeligheten bak denne fantastiske Kvikk Lunsj-kaka til forfatteren av Stina Saga!

Renate Josefsens favorittkake både smaker og ser lekker ut! Perfekt til store og små anledninger. Denne kommer garantert til å bli populær på kakebordet! 

SLIK GJØR DU

Til kakebunnen trenger du: 

 • 600 gr sukker
 • 4 egg
 • 250 gr smeltet smør
 • 450 gr mel
 • 1 1/2 ts vaniljesukker
 • 3 ts natron
 • 6 dl kefir
 • 6 ss kakao

Denne røra er stor og er egentlig til ei langpanneform, men jeg brukte ei rundform på 26 cm. Stekes på 180 g i ca 50 min.

Kaka har to typer fyll. Du kan velge å bruke begge, eller bare et av dem. Det blir mye sjokolade, så jeg pleier kun å bruke pisket krem med sjokoladebiter mellom lagene.

Fyll 1:
200 gr smør
500 gr melis
6 ts kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss kaffe

Fyll 2:
1 pk fløte piskes
3 pk kvikklunsj grovhakkes og blandes i fløten

Glasur:
200 gr smør og to kokesjokolader smeltes i vannbad
400 gr melis siktes i
2 egg
6 ss kaffe

Del bunnen i 3 og legg krem mellom lagene.

Trekkes med glasur. For å få glasuren glatt etter at den er smurt utover, drar jeg over den med en kniv som jeg dypper i varmt vann.

Del Kvikk Lunsj-ene slik at to og to staver henger sammen (bruk kniv, da blir snittet jevnest) og legg de rundt kaka. Jeg brukte 12 pk + 1 stav for å komme rundt. Dersom kakebunnen ikke er høy nok, så kutt sjokoladen nederst slik at den ikke stikker for langt opp.

Jeg forsøkte å lage et «sløyfebånd» av marsipan, men det var umulig å få festet godt nok rundt sjokoladen … Så da ble løsningen et silkebånd. Det er bare for pynten sin del, for sjokoladen henger fast i glasuren.

Pyntes med jordbær eller annen bær/frukt.

VEL BEKOMME! 

 

19 kommentar(er).
 1. Kamilla:

  Jeg hadde kaken i ovnen i ca 70 min. Jeg brukte et annet fyll, kaken er saftig å veldig god. Glasuren måtte jeg bruke nesten 500g melis og la ca halvt av smør + sjokoladen igjen, måtte også la glasuren stå i kjøleskap en stund før jeg kunne ta det på kaken. Fremgangsmåte måten på kaken står heller ikke så gjettet meg frem å det gikk bra.

  24. november 2016 kl 18:51
 2. Hilde:

  Du burde ha skrevet fremgangsmåte. Er nettopp ferdig med kaken, kaken ser ikke perfekt ut men det er vell smaken som teller. Glasuren ble også for tynn.

  1. mai 2014 kl 21:21
 3. Sofia:

  Hei,

  Beklager for sen tilbakemelding.

  Den ble helt FANTASTISK! Og absolutt vellykket. Familien gledet seg til å smake på kaken, fordi den ble like høy og fin som den på bilde ovenfor. Skal igjen prøve å lage den imorgen ved å dele den i 3 (hvis jeg tørr), og prøve en litt annerledes fyll og krem.

  Dette er blitt nå min favoritt. Hvis du har noen andre lignende kake-oppskrift er det bare å dele. Jeg prøver gjerne noe nytt 🙂

  Sofia!

  6. mars 2014 kl 20:33
 4. Håper kaken din ble vellykket, Sofia! 🙂

  27. januar 2014 kl 15:37
 5. Sofia:

  Nå har jeg denne kaken i ovnen, og gleder og gruer meg til å se hvordan dette blir. Jeg håper den kommer til å se like fin ut som du har på bildet. Har også brukt en rundform på 26 cm.
  Tror jeg skal satse på å bare dele kaken i 2, kommer vell litt ann på hvordan kakebunnen min blir. Får krysse fingerne for at jeg klarer å dele den i 3 så jeg får fylt den med alt du har brukt 🙂

  25. januar 2014 kl 21:47
 6. Den er veldig god, Rune! Det er bare å svinge seg ved kjøkkenbenken 😉

  20. januar 2014 kl 21:03
 7. rune:

  Den så god ut

  18. januar 2014 kl 22:25
 8. Renate:

  Sett glasuren i kjøleskapet ei stund, og den tykner 🙂

  25. mai 2013 kl 23:48
 9. Laila:

  Holder på å lage kaken nå, men glasuren er så tynn! Tørr ikke smøre den på kaken. Skal den være slik?

  25. mai 2013 kl 23:06
 10. Halver gjerne mengden dersom du bruker begge fyllene. Du kan jo evt. ha skjokoladekrem mellom det ene laget, og fløte mellom det andre. Men det er som sagt nok skjokolade her! Derfor jeg bruker kun fløte m/skjokoladebiter mellom lagene. Og en pk fløte kan bli litt mye bare i ett lag, ja 🙂

  Avhengig av hvor mye skjokoladebiter i fløten du ønsker mellom lagene, så må du minst ha totalt 13 pk. kvikklunsj … På min form går det 12 pk + en stav for å komme rundt kaka. Jeg pleier å kjøpe kvikklunsjene i slike 6 pakninger. Innbiller meg at det blir billigere – men har jammen ikke sjekket prisen 😉

  15. mai 2013 kl 13:49
 11. Laila:

  Må spørre mere jeg.
  Du skriver det er 2 typer fyll og at du bruker bare det siste. Betyr set at oppskriften på fyllet er nok til 2 lag pr fyll. Så om en skal ha 2 typer skal en halvere oppskriften. Siden det er en boks fløte , så blir jo det for mye i ett lag vel?
  Hvor mange hele kvikk lunsj blir det til sammen da me dfyll og rundt.
  Blir en dyr kake:)

  15. mai 2013 kl 00:39
 12. Laila:

  Ja tror jeg prøver det. Takk! 🙂

  14. mai 2013 kl 15:53
 13. Hei Laila 🙂

  Jeg har aldri forsøkt å fryse denne kaka selv, men kan ikke se at det ikke skal være mulig? Jeg tror nok jeg kun ville ha fryst bunnen, og heller hatt i fyllet og trukket glasuren et par dager/dagen før den skal spises 🙂

  14. mai 2013 kl 15:01
 14. Laila:

  Hvordan er denne å fryse ?
  Skaulle hatt laget til konfirmasjon og gjerne hatt klar.

  14. mai 2013 kl 14:43
 15. Så rart, Unni! Jeg er rimelig sikker på at det skal være nok med 450 g hvetemel, men forsøk gjerne litt mer dersom røra blir veldig tynn. Det er i alle fall denne oppskriften jeg følger, og det pleier å bli bra 🙂
  Men det som gjør denne kakebunnen så saftig og god, er nok Kefir. Se om du finner en oppskrift på nettet som inneholder kefir.

  Lykke til med laging av ny bunn! Håper den blir bedre enn den første 🙂 Og god påske!

  27. mars 2013 kl 12:34
 16. Unni:

  Hei. Jeg har nettopp prøvd å lage bunnen til kaken. Er du sikkert på at det ikke skal være mere mel? Har målt ALT nøye og det renner tyntflytende 🙁 Har stekt i rund form som beskrevet her. Undrer…….. Men skal ha denne til i morgen uansett – må prøve ny og annen bunn 🙂

  26. mars 2013 kl 21:05
 17. Elin:

  Den så veldig god ut:)

  17. desember 2012 kl 11:42
 18. Håper den faller i smak, Jane! 😀

  11. desember 2012 kl 01:16
 19. Tennene løper i vann. Denne må jeg prøve!

  9. desember 2012 kl 20:40

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Renate Josefsen

Renate Josefsen, f. 1974, bor i Narvik. Stina Saga er Renates første romanserie, og mye av serien er skrevet på på tipptippoldeforeldrenes småbruk Mattisheimen. Stedet er en samisk bosettingsplass, og forfedrene til Renate var reindriftsamer og bjørnejegere.