Hilsen fra May Lis: Velkommen til Alvøen anno 1808

Om tre små uker er May Lis Ruus’ andre romanserie i salg. I dette brevet forteller May Lis mer om Papirslottet og hvordan det føles å utgi en ny serie. Litt nervepirrende, men mest av alt gøy og spennende. 🙂

Kjære leser!

Det kribler litt nå som Papirslottet skal se dagens lys. Det er gøy, og det er litt skummelt, og fremfor alt spennende.

Vil du like det du leser? Vil du trykke Celia til ditt bryst? Hva synes du om hennes friere? Vil du være enig i hennes valg, som ofte blir misforstått av de som er rundt henne? Er hun en ulykkesfugl, eller blir hun misoppfattet av sine omgivelser?

Papirslottet handler om livet i en privilegert familie på begynnelsen av 1800-tallet. Norge er i en brytningtid, og etter mange gode år for borgerskapet i Bergen med et rikt kulturliv, blir det nedgangstider.

Celias familie rammes av kriser og dramatiske hendelser, og for å unngå fallitt, flytter de til familiens lyststed på Alvøen, og der skal de tilpasse seg det livet arbeiderne på papirfabrikken og kruttverket lever.

Familiebånd settes på prøve når utenforstående kommer inn og skaper splid. Undertrykte følelser, ulike meninger og sterke viljer forvansker relasjoner. Celia er tapper, og med en høy rettferdighetssans. Hun lar seg ikke tråkke på, men kjemper for det hun tror på. Dermed tar hun avgjørelser som ikke faller i god jord hos alle.

Midt oppi dette dramaet er den lille Alvøpiken og mysteriet rundt hennes tilstedeværelse på Alvøen.

Celia opplever mye dramatikk, selv om det er helt andre ting hun går igjennom enn det vi i vår tid møter av utfordringer. Følelsene, reaksjonene og konsekvensene er ofte de samme, uansett hva de ytre omstendighetene er, og i hvilken tid man lever.

I Papirslottet har det også dukket opp noen festlige skikkelser som har fått meg til å humre mange ganger. De synes jeg det er morsomt å omgås. Men det synes sikkert ikke Celia, som må hanskes med dem. 🙂 Men jeg tror hun trives stort sett. Det er mye gøy som kommer hennes vei.

Jeg håper at du vil bli med meg inn i Celias verden, og at du vil like deg like godt der som jeg gjør.

Velkommen til Alvøen anno 1808!

Hjertelig hilsen May Lis.

Kart over Alvøen anno 1808 – tegnet av May Lis

 


Lyst til å få Papirslottet rett hjem i postkassa, til samme pris som i butikk? 

Bli abonnent og få tre flotte gaver HELT GRATIS:

  • Første bok i abonnementet 
  • Fargeleggingsboken Hysj, jeg fargelegger. Sett ditt eget preg på Fam Irvolls frodige mønstre!
  • 12 akvarell-fargeblyanter av høy kvalitet fra Mont Marte. Blyantene kan også brukes med pensel og vann for en vakker akvarellstil

Klikk her for å abonnere.