Vinn garnpakke og strikk Trines barnevotter til Fattighuset

Vinnerne av konkurransen er nå trukket, og de heldige er:

  • Siv Anita Pettersen

  • Sol Anita Haugsnes

  • Anne-Lene Gauslå

  • Solveig Fredriksen

GRATULERER! Og tusen takk for at dere ønsker å være med strikkedugnaden! Garn og oppskrift er på vei til dere. 🙂


I år som i fjor inviterer vi alle våre lesere til Strikkedugnad for Fattighuset. Trine Angelsen, forfatteren av Breidablikk, synes prosjektet er så flott at hun har donert både strikkeoppskrift og fire garnpakker til utlodning!

Fattighuset blir glade for alle strikkeplagg de kan få, så hvorfor ikke strikke Trines barnevotter til strikkedugnaden i år? Her er en liten hilsen til deg fra Trine:

Kjære strikkeglade damer og menn!

Håper dere har tid og lyst il å strikke et plagg eller to til Fattighuset i Oslo. Jeg er sikker på at det vil glede og varme, både kropp og sjel for de som mottar gaven. Og ikke minst er det jo en glede i selv å gi noe til andre.

Beste hilsen og ønsker om en fin høst!

Trine

Oppskriften på vottene finner du under, og her finner du mer informasjon om strikkedugnaden

Vinn garnpakke

Trine har donert fire flotte garnpakker til årets strikkedugnad. Garnpakkene inneholder nok garn til å strikke Trines barnevotter. Vi deler ut pakkene til fire strikkeglade lesere som ønsker å bruke garnet til å strikke barnevottene, for så å donere de til Fattighuset!

Lyst til å vinne strikke barnevotter til Fattighuset? Legg igjen en kommentar til dette innlegget, og du er med i trekningen av garnpakkene!

Vinnerne trekkes mandag 8. oktober. 


TRINES BARNEVOTTER

Myke barnevotter som bare blir tykkere og varmere jo mer de blir brukt.

Størrelse: 8 – 10 år
Materialer: Per Gynt fra Sandnes garn (100 % ull), 50 g = 91 m
Blå nr. 5936, 100 g
Hvit nr. 1001, 50 g
Pinner: Strømpepinner nr. 3, 5-4
Strikkefasthet: 22 m glattstrikk på p nr. 3,5 = 10 cm

HØYRE VOTT:

Legg opp 44 m jevnt fordelt på 4 strømpep og str vr-bord 1 r, 1 vr i 5 cm. Fortsett med gl-str og øk på første omg til 48 m. Str mønster etter diagram. Ved merket til tommelhullet str det inn en hjelpetråd over de 9 første m på omg. Sett m tilbake på venstre p og str videre etter diagrammet. Når diagrammet er ferdig felles det slik: 1. og 3. p: Str 1 r, ta 1 m løst av, 1 r, ta den løse m over, str r ut p. 2 og 4 p: Str til 3 m gjenstår, 2 r sm, 1r.

Venstre vott str som høyre vott, men str inn hjelpetråden til tommelåpningen over de siste 9 m på pinne 2.

TOMMEL:

Ta bort hjelpetråden og plukk opp 9 m øverst og 9 m nederst langs tommelhullet. Str med blått til tommelen måler 3,5 cm og fell som på votten.

Klikk på bildet for å se større mønster:

LYKKE TIL!