Kunstig intelligens møter «De fremmede»

Tekst: May Lis Ruus

En kveld like før sengetid så jeg et innlegg fra forfatterkollega Elin Brend Bjørhei. Hun hadde laget noen flotte bilder på et nettsted som kan lage bilder ved hjelp av kunstig intelligens. Det virket spennende, så jeg måtte prøve. Jeg skrev inn forskjellige søkeord relatert til handlingen i De fremmede. Det ble laget nydelige bilder som jeg synes gir et lite innblikk i Hedda og familiens historie.

Nettstedet heter Midjourney.com, og de første 25 prøvene er gratis. De ble fort brukt opp, så jeg måtte trå til med et abonnement, og selv da var det ikke fritt frem, og ikke alle bildene ble bra. Det er jammen bra det finnes menneskelige illustratører som man kan snakke med og som lager det slik vi forfattere ønsker. Men møtet med kunstig intelligens var i hvert fall veldig gøy!

Hedda:

Familien Fischer forlater vingården;

På dekket til De Zee Ploeg:

Skipet på stormfullt hav:

Kaptein Manzelmann:

Mareritt om kapteinen:

Heddas søster Maike:

I en dramatisk storm brakk hovedmasten:

Forkomne emigranter på en av de få turene opp til dekk:

Heddas søster Adelheid:

Hedda:

Hedda etter et møte med kapteinen:

Hedda på lyngheiene etter at de har nådd norskekysten:

En spektakulær historie


DE FREMMEDE av May Lis Ruus har vært en stor suksess på lydbok – nå kommer historien endelig i pocket!

Det utrolige dramaet fra virkeligheten fortelles over to bøker: Første del utgis 14. oktober 2022, mens bok 2 utkommer 18. november 2022.

Historien om skipet full av tyske emigranter, som etter en dramatisk seilas havner i Bergen, er så spektakulær at den virker ufattelig!