Min uke – Anne Marie Meyer

Les om en ganske vanlig uke til den ganske aktive forfatteren av «Nattsvermere». Det er hennes tredje romanserie, og den nærmer seg slutten. Heldigvis er det noe nytt og spennende på gang!

Sydhavsstemningen de falske palmene og fargene skaper, får meg til å drømme om en ordentlig sydhavsøy.

Tekst: Anne Marie Meyer

Mandag

Mandager kan det gå tregt å komme i gang med skrivingen etter en avslappende helg, men denne uka er jeg i innspurten med ny bok, og da går det greit.

Jeg står alltid tidlig opp og starter dagen med en kopp kaffe, slik at jeg våkner skikkelig før jeg spiser frokost. En stille morgenstund er oppskriften på en god dag. Det at jeg slipper å stresse avgårde på jobb, slik jeg måtte gjøre før jeg ble heltidsforfatter, er noe jeg setter uendelig pris på. Selv om det er slitsomt og arbeidskrevende til tider, liker jeg friheten en forfattertilværelse gir. Jeg er min egen sjef, på godt og vondt!

Anne Marie debuterte med serien  «Odelsjenta» i 2007, og lanserte serien «Julie» i 2015. «Odelsjenta» er også oversatt til polsk. Serien «Nattsvermere» er hennes tredje romanserie.

Da klokka nærmet seg ettermiddag, avsluttet jeg arbeidsdagen og dro på trening. Hver mandag trener jeg styrke. Jeg har trent styrke i mange år, det er helt nødvendig for at kroppen min skal holde seg sterk og frisk. Nå er våren kommet og alt blir lettere. Jeg elsker våren, den er min favorittårstid. Jeg er litt som bjørnen, går i hi om vinteren, og når sola smelter snø og is og de første vårblomstene dukker frem, våkner jeg til liv igjen. Lite annet kan måle seg med å se nytt liv spire frem etter en kald vinter. Etter treningen var det å komme seg hjem, dusje og spise mens jeg så en gammel episode av Mord og Mysterier på tv.

Endelig er det vår!
min uke-stripen

Tirsdag

En ganske vanlig skrivedag. Tirsdag hadde jeg hele dagen til rådighet og da skrev jeg videre på manuset noen timer før jeg gikk en tur ned til Østensjøvannet for å bli kvitt noe av stølheten etter gårsdagens trening.  Jeg ville også se om isen hadde forsvunnet fra turstien. Den var borte, og det betyr at jeg kan ta frem sykkelen og starte sykkelsesongen. Jippi! Hadde det ikke vært så kaldt om vinteren og mye is og snø på veien hadde jeg syklet hele året, men det krever også mer vedlikehold av sykkelen på grunn av salt og snø og møkk som samler seg på bremser, kjede og lignende. Jeg har helt fra jeg var barn, elsket å sykle. Det er skånsomt for ryggen, og fin trening for hele kroppen. Vil du bli sterk og utholdende, men ikke orker tanken på å løfte vekter, løpe eller gå langt, så kan jeg anbefale sykling. Det er kjempeflott trening og man kommer lengre.

Da jeg gikk forbi Østensjø gård fikk jeg se fire rådyr som beitet på jordet. Det er sjelden å se så mange på en gang akkurat der, så det var et hyggelig møte. Slike møter med dyr og natur er noe jeg setter veldig stor pris på.

Svanene har begynt å vende tilbake til Østensjøvannet nå som isen blir borte. Gleder meg til å se nye kull med unger.  Så var det hjem for å spise, se litt på tv og strikke før jeg la meg i halv ti-tiden.

min uke-stripen

Onsdag

Sto som vanlig tidlig opp, spiste frokost og skrev ferdig et kapittel før jeg dro på trening. Det regnet ute, et sånt fint og mykt vårregn, som du bare opplever om våren. Dagens økt besto av sprintintervaller og litt avsluttende styrkeøvelser. Sprintintervaller er krevende og ganske slitsomt, det er en form for kondisjon og utholdenhetstrening som gjør at du raskt får kjempegod kondisjon. Jeg trener alltid til noe, og først på årets program, står Sentrumsløpet 27. april.

Sentrumsløpet er et stort mosjonsløp midt i Oslo sentrum med mange tusen deltakere. Løypa er lettløpt og det står alltid noen og heier på deg langs løpetraseen.  Så var det hjem fra trening, spise og sove og takke for en fin dag.

min uke-stripen

Torsdag

En nydelig vårdag, med litt kjølig vind, men sola varmet. Jeg kjørte ned til posten for å sende en pakke og hente en pakke, før jeg dro ned til naprapaten for å få løst opp stramme muskler. Etterpå kjøpte jeg kaffe og en sjokoladebolle og gikk ned til sjøen. Om sommeren er dette en populær badeplass med en fin sandstrand. En svaneflokk har overvintret her, nå koste de seg i sola og pusset fjærene. De er ganske nærgående, vant til folk som de er og sjelden aggressive.

Fra Operaen kan man gå langs havnepromenaden til Aker brygge, det er en fin tur, men jeg pleier å ta t-banen ned til Nationaltheatret, så sykler jeg derfra ut til Kongen Marina på Frognerstranda på fine dager.  Der sitter jeg og drikker kaffe, og ser på alle de flotte seilbåtene og drømmer meg bort.

Der er det skikkelig tropisk stemning med palmer (de er jo ikke ekte, men det gjør ikke noe) og en karibisk atmosfære. Sydhavsstemningen de falske palmene og fargene skaper, får meg til å drømme om en ordentlig sydhavsøy. Etter byturen dro jeg hjem til en liten arbeidsøkt på ettermiddagen.

min uke-stripen

Fredag

Marsværet er ustabilt og i dag regnet det. Derfor ble det skrivedag, bortsett fra en liten tur i blomsterbutikken. Det var tilbud på stemorsblomster og påskeliljer i potte, og det måtte jeg ha. Stemorsblomster er fine vårblomster, så det har jeg alltid på balkongen tidlig på våren.


Ingen spennende dag, altså, men jeg fikk jobbet mye med manus. Serien nærmer seg slutten, men ikke fortvil, jeg kommer med ny serie etter hvert. På kvelden ble det strikking og litt tv før jeg gikk til sengs.

min uke-stripen

Lørdag

Vinteren kom på besøk igjen, slik den ofte gjør i mars. Og for et uvær. Snøen er tung og våt, og fryser på bakken og det blir skikkelig glatt. Jeg hadde mange planer for denne dagen, men på grunn av det dårlige været og svært vanskelig kjøreforhold, ble det til at jeg holdt meg inne. I stedet skrev jeg ferdig boka.

Selv om jeg leser gjennom hvert kapittel når jeg har skrevet det ferdig før jeg begynner på et nytt, leser jeg likevel manus fra begynnelse til slutt før jeg sender det til konsulenten min, Margrete. Da ser jeg etter skrivefeil og om det er noe jeg må slette, endre eller forklare bedre. Jeg har sjelden en lang synopsis, bare korte notater om hva som skal skje. Handlingen gjør seg selv. Starten kan gå litt tregt, men jeg har aldri hatt skrivesperre. Når jeg først kommer skikkelig i gang, går det greit.
Når jeg blir kjent med karakterene mine, ser jeg også fort hvilken vei de skal ta. Så var det tid for middag, tv og litt strikking. Bortsett fra å være ute i naturen, er strikking noe av det mest avslappende jeg vet om. Det er bra å ta en «timeout» fra jobben, da får hodet hvile fra skrivingen og jeg kan fokusere på noe annet.

min uke-stripen

Søndag

Søndag er hellig, da tar jeg helt fri, går i skogen, eller ligger på sofaen og ser på film, (avhenger av værforholdene) men når manus er ferdig skrevet og klar til å sendes, hender det at jeg må jobbe noen timer. I dag leste jeg gjennom manus og rettet skrivefeil, slettet og endret litt. Været var nydelig etter uværet dagen før og på ettermiddagen dro jeg i barnebursdag.
En rolig dag, med andre ord med litt sosialt påfyll. Slik en søndag skal og bør være. Det er viktig med hvile etter en travel uke med jobb og trening.

Nå har dere fått vite litt om hvordan min uke kan arte seg. Jeg liker faste rutiner, og stort sett er ukene mine som denne, men med den varme og fine årstiden vi nå er i, blir det nok endring på rutinene jeg har lagt meg til i vinter.
Siden dette er skrevet før påske og dere ikke leser det før etter påske, håper jeg alle har hatt en fin påske med masse kos. Jeg skal ta helt fri i påsken og bare storkose meg med besøk av sønnen min, strikke ferdig genseren jeg holder på med, god mat, turer i marka og langs sjøen og se noen filmer på Netflix.

Da gjenstår det bare å ønske alle mine trofaste lesere en fin vår og sommer!

Hilsen Anne Marie

Nattsvermere

Dramatisk, varmt og gripende fra Nord-Norge! 
«Nattsvermere» er historien om Ailas drømmer og lengsler – og hennes viljestyrke og mot til å kjempe for det hun tror på. 

Serien er på 36 bøker.