Strikk Elisabeths Frostrose-genser

Er du glad i å strikke? Det er Elisabeth Hammer også, og til lanseringen av Frostrose har hun laget en unik Frostrose-genser.

Lyst til å strikke den selv? Her er oppskriften! 

Elisabeth Hammer

Størrelse: 

Small/medium (ca. 86 cm bred målt under bysten, og ca. 51 cm lang).

Garn:

Drops Air – 400 gram farge 03, perlegrå

Drops Air – 50 gram farge 14, lyng

Pinner og pinnestørrelse:

Settpinne og rundpinne nr. 4,5 og 5,5 mm

Slik strikkes genseren:

Genseren strikkes på rundpinne, ovenfra og ned. Ermene strikkes på liten rundpinne/settpinner.

Legg opp 81 masker på pinne nr. 4,5. Strikk vrangbord slik; 1 rett og 2 vrang, gjenta. Vrangbord i ca. 2 cm. Så økes det 27 masker jevnt på neste pinne (kast). Økningene gjøres etter hver rettmaske i vrangborden. Du har nå 108 masker på pinnen. Strikk en omgang med 1 rett og 3 vrang. Den økte masken strikkes vridd vrangt så ikke det blir hull. På neste omgang økes det igjen med 1 maske etter hver rettmaske, til sammen 27 masker. Du har nå 135 masker på pinnen. Neste omgang strikkes med 1 rett og 4 vrang. På neste omgang legges det også ut en maske etter hver rettmaske, til sammen 27 masker. Du har nå 162 masker på pinnen. Siste omgang i vrangborden strikkes med 1 rett og 5 vrang.

Bytt til pinne nr. 5,5. Strikk 1 omgang vrangt, samtidig som du legger ut 36 masker jevnt over pinnen. Du har nå 198 masker. Neste omgang strikkes vrangt.

Strikk så mønster 1 (4 løkker). Det skal være 33 rapporter etter hverandre på pinnen.

Strikk en omgang vrangt, og legg samtidig ut 27 masker jevnt fordelt. Du skal nå ha 225 masker på pinnen. Neste omgang strikkes vrangt.

Strikk mønster 2. Det skal være 9 roser etter hverandre på pinnen. Når mønster 2 er ferdig, strikk 2 pinner vrangt.

Nå skal det settes av til armer. Strikk 66 masker glattstrikk (forstykke), sett av de neste 46 masker på en egen tråd (arm) og legg opp 10 masker under ermet. Fortsett med å strikke 67 masker glattstrikk (bakstykke), sett av de siste 46 maskene på egen tråd (arm), og legg opp 10 masker under ermet. Du skal nå ha 153 masker på pinnen. Strikk glattstrikk rundt i ca. 25 cm (evnt. lenger hvis du ønsker det – husk at du da kan trenge ett ekstra nøste med nr. 03 perlegrå). På siste pinne feller du 1 maske slik at du til sammen har 152 masker på pinnen. Nå strikker du vrangbord, en rett og en vrang, i ca. 4-5 cm. Fell av.

Ermer:

Sett de 46 maskene fra tråden over på en liten rundpinne (evnt. settpinner). Plukk opp 10 masker i de maskene som ble lagt opp under ermet på bolen, og hent 2 masker i hver side. Du skal nå ha 60 masker på pinnen. Strikk rundt i ca. 19 cm. Legg ut 30 masker jevnt over pinnen, og strikk en omgang rett hvor de nye maskene strikkes vridd rett. Du har nå 90 masker på pinnen. Så strikkes mønster 1 i ca 24 cm (evnt. lenger eller kortere avhengig av hvor langt erme du ønsker). På neste pinne strikkes det vrangt, samtidig som halvparten av maskene felles. Det står nå igjen 45 masker. På neste pinne felles 15 masker. Du har nå 30 masker på pinnen. Bytt til pinne nr. 4,5, og strikk vrangbord (en rett, en vrang) i ca. 4-5 cm. Ballongfasongen på ermet former du når plagget er nyvasket og ligger til tørk på et håndkle.

Mønster 1 (en rapport):

Mønster 2:

Mønsteret strekker seg over 25 masker.

Lykke til!