Møt noen av jentene fra «Frostrose»

I Elisabeth Hammers nye serie tas du med til Vestfold på slutten av 1800-tallet. Der møter du 18 år gamle Adeline, som bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting … Her forteller Elisabeth litt mer om noen av personene du blir bedre kjent med i Frostrose!

I Frostrose møter du Adeline. En ung kvinne på snart 18 år som vokser opp på en anstalt for foreldreløse barn. Hun har en sterk livsvilje, er opptatt av rettferdighet og har stor omtanke for dem som har det vondt. Hun ser på de andre pikene på anstalten som sine søstre og forsøker å ta vare på dem etter beste evne.

Adelines beste venninne heter Olga. Hun er 15 år og har fortsatt 3 år igjen før hun slipper ut fra anstalten. De to betror hverandre alt og stoler fullt og fast på hverandre.

Ylva er 9 år og har en spesiell plass i Adelines hjerte. Hun er snill og godhjertet. Håret hennes er gnistrende rødt og gjør at anstaltens husbestyrerinne, madame Strømme, ser henne som djevelens barn. Ylva er også kraftig hjulbent på grunn av feilernæring og plages ofte med smerter.

Herdis er 8 år, engstelig av seg og har lett for å glemme de gode manerene madame Strømme forsøker å lære dem. Det straffes hun for.

Adeline omgitt av noen av jentene du blir bedre kjent med i Frostrose.

Ninette er 13 år og svært vakker. Hun vil ikke akseptere at hun hører til på anstalten, og hun anser seg som bedre enn de andre pikene. Hun er madame Strømmes yndling og behandles bedre enn de andre.

Anstaltens bestyrer er herr Golden, som også er stadslege i den nærmeste byen, Laurvig (nå: Larvik). Han er innom et par ganger i uken, men ansvaret for pikene har han overlatt til madame Strømme og arbeidsleder Stovner. Innenfor høye murer, avstengt fra resten av verden, er det de to som styrer pikenes hverdag med jernhånd.

Er du nysgjerrig på hvordan livet på anstalten utarter seg for Adeline, Olga, Ylva og Herdis? Da håper jeg at du tar en titt i første bok av Frostrose og at du får lyst til å følge dem på veien videre.

Klem fra Elisabeth


Frostrose er i salg 24. mai!  ❤️

Her kan du lese hele det første kapittelet i serien.

Lyst til å abonnere på Frostrose?

Da får du første bok i abonnementet + en nydelig ring HELT GRATIS!