Soloppgang

Forelskelse, forførelse, fortielse … Tre dramatiske kvinneskjebner som på en forunderlig måte er flettet inn i hverandre.

Kongsvinger, 1838. En kvinne dømmes til halshugging for å ha drept barnet sitt. Hun er uskyldig, men ingen hører på henne, og dommen blir fullbyrdet.

Sytten år senere møter vi Andrine Tronvik, en ung jente som bor i kummerlige kår på en karrig gård. Andrines liv blir snudd på hodet da hun får tjeneste hos en velstående enkefrue. Spørsmålene hoper seg opp for Andrine. Hva skjuler seg bak dørene hos «de fine»? Hvem er nevøen som plutselig flytter inn? Og hvorfor vil ikke Andrines mor fortelle noe om familien hennes?

Andrine aner ikke hvem hun egentlig er. Hun vet bare at hun må komme til bunns i alle hemmelighetene som omgir henne.

Soloppgang er skrevet av Jorunn Johansen.

Se lanseringsfilmen for serien:

14 kommentar(er).
 1. Anne-Christine Berg:

  HEJ JORUNN. Då får jag tacka dig för Soloppgang och önska dig lycka till vidare med ditt skrivande. Jag har ju fått en väninna, som jobbar i Oslo att köpa böckerna för mig då jag ju inte själv jobbar kvar i Oslo. Jag har läst «Fossefall» och «Over skyene», som ju var en slags fortsättning på «Fossefall». Jag har njutit av alla 3 serierna. Om jag i framtiden får tid och möjlighet, så kommer jag att beställa din senaste serie «Mellom himmel och jord». Så än en gång. Tack för god läsning.

  10. januar 2021 kl 04:37
 2. Henny Jensen:

  Elsker Soloppgang, måtte den aldri slutte!

  6. mai 2020 kl 10:55
 3. Marit Thorvaldsen:

  Nå er jeg lei av å lese bok på bok uten at det skjer noe. Gjentakelse og gjentakelse. for å dra ut bøkene , uten handling. Kommer til å slutte å kjøpe disse.
  Synd, for i begynnelsen var det noe som skjedde.Men så kommer dette pengejaget– flest bøker — ingen innhold.

  5. mai 2020 kl 19:28
 4. NorskeSerier:

  Hei, Berit.

  Takk for tilbakemeldingen. Vi kan dessverre ikke gi deg noen svar på når serien avsluttes, det er ennå ikke bestemt. Med en gang Jorunn setter punktum, vil vi selvfølgelig informere leserne. 🙂

  Ha en fin dag!

  14. februar 2019 kl 12:45
 5. Berit Ihle-Hansen:

  Jeg har hatt stor glede av serien, men nå mener jeg den bør avsluttes. Jeg er enig med Heidi, som har skrevet en Mail om dette i 2016. Det blir mye av det samme og mye overnatturlige ting, som blir vel mye. Jeg leser tilsammen 12 serier og tenker at det greit at de ikke går så veldig mange år. Start heller med nye ting, for jeg elsker denne type bøker, men vurderer å avslutte Soloppgang. Er det en plan på når den skal avslutte?

  13. februar 2019 kl 19:28
 6. NorskeSerier:

  Hei Heidi.

  Jorunn skriver fortsatt på serien, så vi har dessverre ikke noe svar å gi deg nå heller. Vi er alle forskjellige – noen foretrekker lengre serier, andre korte. Det er fortsatt mange lesere som gleder seg til hver bok i serien, og så lenge forfatteren har mer å fortelle, vil det komme bøker. Når tiden kommer for å runde av, vil vi selvsagt informere om dette. 🙂

  15. september 2017 kl 11:52
 7. Hilsen fra Heidi:

  Hei. 14. september 2016 vet du ikke hvor lang serien blir. Nå har det gått et år og vet du det nå ? De siste bøkene maler på mye gammelt og jeg føler meg ganske «snytt». Det blir mye fortelling om det samme om og om og om igjen. Det blir veldig kjedelig.

  15. september 2017 kl 09:33
 8. Linda, jeg vet ikke hvor lang Soloppgang blir ennå, for jeg skriver fortsatt på serien 🙂

  Anne-Christine, tusen takk for gode ord. Det varmer et forfatterhjerte å høre. Blir så glad 🙂

  14. september 2016 kl 16:57
 9. Anne-Christine Berg:

  Soloppgang är ännu mer spennende än «Fossefall». Intrigerna mellan bokens personer tar aldrig slut och man får aldrig en lugn stund. Hjärtat hoppar titt som tätt upp i halsgropen. Läsningen blir aldrig tråkig och den håller mig vaken hela natten, för att jag har svårt att lägga ifrån mig boken. Tack för en bra romanserie Jorunn.

  14. september 2016 kl 02:47
 10. Linda:

  Hei. Er det noen som vet hvor lang serien Soloppgang kommer til å bli ?

  4. februar 2016 kl 17:42
 11. NorskeSerier:

  Hei Nes bibliotek.

  Serieliv er NorskeSeriers blogg, ikke nettside, så her vil dere kun finne blogginnlegg av oss og forfatterne, i tillegg til generell serieinformasjon. Dersom dere går inn på nettsiden vår, http://www.norskeserier.no, finner dere det dere leter etter. Klikk på «Serier» i menyen og klikk på serien dere ønsker informasjon om. Da finner dere en produktliste med alle bøkene i serien. F.eks. her på Fossefall: https://www.norskeserier.no/norskeserier/Serier/article.action?contentId=2091.

  Ane

  7. mars 2014 kl 10:01
 12. Vi får mye spørsmål om serier og det er lett å søke på nettet for å få opplysninger. Serieliv er en side vi ofte får treff på.
  Det vi VIRKELIG savner på denne siden er at alle titler i en serie er ramset opp i nummerert rekkefølge. Vi finner i hvertfall ikke det med første øyekast.

  6. mars 2014 kl 16:28
 13. Tusen takk for hyggelige ord, Karoline 🙂

  21. oktober 2013 kl 19:07
 14. Karoline:

  Dette er en serie jeg virkelig anbefaler på det høyeste! Det er så spennende og ut i seine blir det bare mer og mer utrolig! Du får følelsen v å leve i gamledager . Jeg ser hele tiden frem til neste bok kommer i salg!!!

  20. oktober 2013 kl 22:48

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *