Saftig, enkel og syndig god sjokoladekake i langpanne

I Skumringstid utspiller handlingen seg på 1850-tallet, og da var ikke sjokoladekake vanlig. Likevel vil jeg dele denne sjokoladekakeoppskriften med deg, fordi den er utrolig enkel å lage, supersaftig, smaker nydelig, og er lett å spise med den ene hånden mens du holder en bok i den andre.

Kakerøre:

  • 6 dl sukker
  • 1 ss natron
  • 3 – 4 ss kakao
  • 150 gram smeltet smør
  • 7 – 9 dl kefir
  • 10 dl hvetemel

Alt blandes, helles på et bakepapir i en vanlig langpanne, og stekes på 175 grader i ca. 30 minutter.

Tips: Jeg velger av og til å bruke en mindre langpanne, for å få høyere kake. Da øker steketiden noe, og du må holde et øye med den. Men denne kaken smaker også godt om den ikke er helt gjennomstekt … ?

Glasur:

  • 200 gram smør
  • 1 plate (100 gram) Dronning kokesjokolade
  • 2 ss kaffe
  • 1 ts vaniljesukker
  • ca. 400 gram melis
  • 1 egg

Smør og kokesjokolade smeltes. Kaffe, vaniljesukker og melis blandes inn. Til slutt has i 1 egg. Alt blandes godt sammen til glasuren blir blank og lekker.

Kjølnet glasur helles over avkjølt kake, og voila! – Du kan kose deg og lese samtidig.

God leselyst!

Hilsen Elisabeth

Les også: 
Oppskrift på Skumringstid-semulepudding
Ny serie: Skumringstid
Norges beste sveler
Oppskrift på fløyelsgrøt
Nam-nam! Fleskepannekaker!
Nydelige, fermenterte kefirvafler

Nysgjerrig på Skumringstid?

Fortellingen om hittebarnet Rakel begynner i Horten-området i andre halvdel av attenhundretallet. Rakel har vokst opp hos kjærlige foreldre på en veldreven går, som hun også er arving til. Men ingen vet hvor hun kom fra eller hvem hun var før adoptivforeldrene fant henne i elva som lite barn … Eller hvor de merkelige kreftene hennes kommer fra. Her kan du lese mer om serien og bestille abonnement!

Hvem er egentlig Rakel, og hvor kommer hun fra?